Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

SEO – Krijg je linkstrategie op orde

SEO - Krijg je linkstrategie op orde

Zowel externe links naar als uitgaande links van uw website kunnen uw SEO verbeteren, op voorwaarde dat ze van en naar relevante en hoogwaardige sites zijn. Zoekmachines zijn natuurlijk geavanceerd genoeg om het verschil te kennen. Daarom kan het betalen voor links van sites van slechte kwaliteit en ervoor worden betaald, een negatieve invloed hebben op de positie van uw website. Er zijn echter nog andere factoren die de waarde van een link kunnen beïnvloeden en in dit bericht zullen we deze bekijken om u te helpen uw linkstrategie te verbeteren.

Het belang van doorlinken naar andere websites

Linkstrategieën zijn voornamelijk gericht op het proberen om andere websites naar de uwe te laten linken. Het is een van de belangrijkste drijvende krachten achter outreach en gastbloggen. Uit onderzoek blijkt echter ook dat er een aanzienlijke SEO-waarde zit in het linken naar andere sites.

Om te beginnen kunnen uitgaande links zoekmachines de onderwerpen van uw website beter laten begrijpen, waardoor ze de relevantie ervan voor bepaalde zoekopdrachten kunnen zien. Hoewel u zich misschien zorgen maakt dat ze gebruikers een achterdeur geven om uw website te verlaten, maken ze uw inhoud zelfs gebruiksvriendelijker en geven ze diepte aan het onderwerp waarover u schrijft. Dit wordt gewaardeerd door zowel de gebruiker als de zoekmachine. Bovendien kunnen uitgaande links ook het vertrouwen van de klant in uw expertise vergroten door kennis te demonstreren en te verwijzen naar bewijs dat uw inhoud ondersteunt.

Waar moet je een link op een pagina plaatsen?

Zoekmachines geven waarde aan een link op basis van zijn positie op de pagina. Helaas is dit niet per se de link die u het belangrijkst vindt. De eerste link krijgt de meeste waarde, dus als je meerdere uitgaande links binnen een pagina maakt, hebben deze minder invloed op je SEO naarmate ze lager op de lijst komen. Links binnen de inhoud zullen over het algemeen ook hoger scoren dan links elders op de pagina. Als u wilt dat links tellen, gebruik er dan minder en zet indien mogelijk de belangrijkste eerst.

Waar moet u inkomende links naar verwijzen?

Als iemand naar uw website linkt, heeft u weinig controle over naar welke pagina ze linken. Vaak is het een link naar informatie die relevant is voor de lezers van hun eigen inhoud. Voor outreach willen de meeste website-eigenaren links naar hun homepage opnemen. Hoewel dit de ranking van de site als geheel ten goede kan komen, moeten deze links waarde hebben voor de mensen die ze volgen. Als uw outreach-artikel over een van uw producten gaat, kan het teleurstellend zijn om ze naar uw startpagina te sturen, vooral als ze dan moeten zoeken naar het product dat u noemt. Dit kan ertoe leiden dat deze gebruikers uw site snel verlaten en zoekmachines de indruk geven dat de inhoud van lage kwaliteit is. 

Diversiteit boven kwantiteit

Twintig keer één site naar de jouwe linken is minder waardevol dan twintig sites die één keer naar die van jou linken. Simpel gezegd, de diversiteit aan websites die naar uw site linken, is een indicatie van hoe wijdverbreid uw invloed is en hoe breed uw inhoud wordt gewaardeerd. Te veel links van dezelfde website, vooral als ze altijd naar dezelfde pagina gaan, kunnen bij zoekmachines wenkbrauwen doen fronsen over hun legitimiteit. Probeer daarom te vermijden dat andere sites in voetteksten of zijbalken naar u linken (tenzij het advertenties zijn), aangezien deze op elke pagina zullen verschijnen.

SEO - Krijg je linkstrategie op orde
Links vershouden

Zoekmachines houden van nieuwe inhoud omdat deze actueler is dan oudere inhoud en vaak relevanter. Dit is de reden waarom u voortdurend oude webpagina’s moet bijwerken en nieuwe inhoud aan uw websites moet toevoegen.

Dezelfde principes zijn van toepassing op inkomende links. Als uw site geen nieuwe links meer krijgt, is dit een bericht aan zoekmachines dat uw inhoud mogelijk aan belang of relevantie heeft verloren. Hoe ouder de link, hoe minder waarde deze heeft voor uw SEO. Als u alleen oudere links heeft, kan dit na verloop van tijd de positie van uw website beïnvloeden.

Volgen of niet volgen

No-follow-links zijn ontworpen om te voorkomen dat bots ze crawlen. Als gevolg hiervan geven zoekmachines ze weinig waarde voor SEO. Dit geldt voor zowel inkomende als uitgaande links. Dit kan handig zijn als uw website veel advertenties of links naar sites van lage kwaliteit heeft. Als u deze niet volgt, zorgt u ervoor dat degenen die crawlers kunnen volgen, degenen zijn die uw website in het algemeen ten goede zullen komen.

Anker tekst

Eindelijk een kort woord over ankertekst. Ankertekst is de tekst die u omzet in een hyperlink op uw website. In het verleden was het altijd de gewoonte om belangrijke trefwoorden in uw ankertekst op te nemen. Echter, net zoals het vullen van zoekwoorden de positie van uw webpagina’s negatief kan beïnvloeden, kan het vullen van ankertekst met zoekwoorden hetzelfde doen. Tegenwoordig is het het beste om ankertekst te gebruiken die relevant is voor de link en die betekenis en waarde heeft voor uw bezoekers. Als dit hetzelfde is als een trefwoord, is dat oké. Het is echter beter om ankertekst te gebruiken die een duidelijke indicatie geeft van waar de link voor is, zelfs als deze geen trefwoord bevat. Probeer indien mogelijk niet steeds dezelfde ankertekst te gebruiken.

Conclusie

Inkomende en uitgaande links hebben nog steeds waarde voor SEO en kunnen helpen de autoriteit van uw site te verbeteren en de positie te verbeteren. De beste strategieën blijven echter veranderen en dit kan betekenen dat u uw linkstrategie moet aanpassen. 

Xitens – webhosting voor een betaalbare prijs!

Advertentie

Gepubliceerd door Goedkope-Vps

Goedkope VPS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s