Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Wat is een blog en webhosting?

wat is een blog en webhosting

Er is een harde schijf op uw computer die nodig is om programma’s en documenten op te slaan, zodat u er toegang toe hebt wanneer u ze nodig heeft.

Bij hosting huurt u in feite “uw harde schijf op internet”. Hier vind je je blogsoftware, maar ook je posts en pagina’s, je foto’s, eventuele plug-ins, back-upbestanden, bezoekersreacties enzovoort.

Wat is een blog en webhosting

U betaalt een huur aan het hostingbedrijf om alles op de server te kunnen opslaan, zodat websurfers effectief door uw blog kunnen bladeren. Als je een gratis blog hebt, krijg je ook gratis hosting van je blogprovider. Als u echter een blog op uw eigen domein heeft, moet u ook zoeken naar webhosting om te kunnen bloggen.

Je eigen domeinnaam?

Je domeinnaam is niets meer als een webadres, een URL die u kunt gebruiken zolang u ervoor betaalt. In principe zijn de hosting en de domeinnaam gescheiden van elkaar en daarom is het heel goed mogelijk om een ​​domeinnaam te kopen bij bedrijf x wanneer u samenwerkt met bedrijf y voor hosting. Maar aangezien je bij de start van het project nog beide nodig hebt, worden hosting en domeinnaam vaak samen gekocht bij één en hetzelfde hostingbedrijf. Dit bespaart de volgende stap. De overgrote meerderheid van de hostingbedrijven houdt zich ook bezig met de registratie van domeinnamen.

Wat kost het maken van een blog?

Een gratis blog opzetten is een optie, maar vaak geen goede optie. De opties die je hebt met een gratis blogplatform zijn meestal erg beperkt, dus je kunt niet het maximale uit je blog halen. Bovendien zijn de kosten voor het maken van een professionele blog helemaal niet zo hoog. Het hoeft niet meer te kosten dan een paar euro per maand. Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je wilt door bijvoorbeeld betaalde websitesjablonen te kopen, maar dat is niet nodig voor een professionele blog.

Hoe kan ik een blog maken?

Met dit gedetailleerde plan kun je in vier stappen een blog maken:

 1. Kies een hostingpakket

  Een professionele blog heeft geen duur of uitgebreid hostingpakket nodig.

 2. Registreer een domeinnaam

  Door een blog te runnen op je eigen domein straal je professionaliteit uit. Vaak is de beste oplossing om uw blognaam als uw domeinnaam te gebruiken. Na het plaatsen van uw bestelling kunt u inloggen op het dashboard van XITENS.

 3. Installeer WordPress

  Ga naar WordPress vanaf het dashboard van XITENS om WordPress te installeren. Bepaal hier of u uw blog op het volledige domein (domeinnaam.nl) of een subdomein (blog.domeinnaam.nl) wilt hebben. Als de blog het belangrijkste onderdeel van uw website is, raden we altijd aan om de eerste keuze te kiezen. Klik vervolgens op installeren en maak uw WordPress-inloggegevens aan.

 4. Selecteer je eigen thema

  Om de installatie te voltooien, voert u de titel en slogan van uw website in en selecteert u een thema. Een slogan is een soort onderwerp of thema op je blog. U definieert uw blogontwerp door een thema te installeren. U kunt het thema later altijd aanpassen en toegang krijgen tot oneindig andere gratis thema’s via het WordPress-dashboard.
Advertentie

Gepubliceerd door Goedkope-Vps

Goedkope VPS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s