Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

SEO – Krijg je linkstrategie op orde

Zowel externe links naar als uitgaande links van uw website kunnen uw SEO verbeteren, op voorwaarde dat ze van en naar relevante en hoogwaardige sites zijn. Zoekmachines zijn natuurlijk geavanceerd genoeg om het verschil te kennen. Daarom kan het betalen voor links van sites van slechte kwaliteit en ervoor worden betaald, een negatieve invloed hebben op de positie van uw website. Er zijn echter nog andere factoren die de waarde van een link kunnen beïnvloeden en in dit bericht zullen we deze bekijken om u te helpen uw linkstrategie te verbeteren.

Het belang van doorlinken naar andere websites

Linkstrategieën zijn voornamelijk gericht op het proberen om andere websites naar de uwe te laten linken. Het is een van de belangrijkste drijvende krachten achter outreach en gastbloggen. Uit onderzoek blijkt echter ook dat er een aanzienlijke SEO-waarde zit in het linken naar andere sites.

Om te beginnen kunnen uitgaande links zoekmachines de onderwerpen van uw website beter laten begrijpen, waardoor ze de relevantie ervan voor bepaalde zoekopdrachten kunnen zien. Hoewel u zich misschien zorgen maakt dat ze gebruikers een achterdeur geven om uw website te verlaten, maken ze uw inhoud zelfs gebruiksvriendelijker en geven ze diepte aan het onderwerp waarover u schrijft. Dit wordt gewaardeerd door zowel de gebruiker als de zoekmachine. Bovendien kunnen uitgaande links ook het vertrouwen van de klant in uw expertise vergroten door kennis te demonstreren en te verwijzen naar bewijs dat uw inhoud ondersteunt.

Waar moet je een link op een pagina plaatsen?

Zoekmachines geven waarde aan een link op basis van zijn positie op de pagina. Helaas is dit niet per se de link die u het belangrijkst vindt. De eerste link krijgt de meeste waarde, dus als je meerdere uitgaande links binnen een pagina maakt, hebben deze minder invloed op je SEO naarmate ze lager op de lijst komen. Links binnen de inhoud zullen over het algemeen ook hoger scoren dan links elders op de pagina. Als u wilt dat links tellen, gebruik er dan minder en zet indien mogelijk de belangrijkste eerst.

Waar moet u inkomende links naar verwijzen?

Als iemand naar uw website linkt, heeft u weinig controle over naar welke pagina ze linken. Vaak is het een link naar informatie die relevant is voor de lezers van hun eigen inhoud. Voor outreach willen de meeste website-eigenaren links naar hun homepage opnemen. Hoewel dit de ranking van de site als geheel ten goede kan komen, moeten deze links waarde hebben voor de mensen die ze volgen. Als uw outreach-artikel over een van uw producten gaat, kan het teleurstellend zijn om ze naar uw startpagina te sturen, vooral als ze dan moeten zoeken naar het product dat u noemt. Dit kan ertoe leiden dat deze gebruikers uw site snel verlaten en zoekmachines de indruk geven dat de inhoud van lage kwaliteit is. 

Diversiteit boven kwantiteit

Twintig keer één site naar de jouwe linken is minder waardevol dan twintig sites die één keer naar die van jou linken. Simpel gezegd, de diversiteit aan websites die naar uw site linken, is een indicatie van hoe wijdverbreid uw invloed is en hoe breed uw inhoud wordt gewaardeerd. Te veel links van dezelfde website, vooral als ze altijd naar dezelfde pagina gaan, kunnen bij zoekmachines wenkbrauwen doen fronsen over hun legitimiteit. Probeer daarom te vermijden dat andere sites in voetteksten of zijbalken naar u linken (tenzij het advertenties zijn), aangezien deze op elke pagina zullen verschijnen.

SEO - Krijg je linkstrategie op orde
Links vershouden

Zoekmachines houden van nieuwe inhoud omdat deze actueler is dan oudere inhoud en vaak relevanter. Dit is de reden waarom u voortdurend oude webpagina’s moet bijwerken en nieuwe inhoud aan uw websites moet toevoegen.

Dezelfde principes zijn van toepassing op inkomende links. Als uw site geen nieuwe links meer krijgt, is dit een bericht aan zoekmachines dat uw inhoud mogelijk aan belang of relevantie heeft verloren. Hoe ouder de link, hoe minder waarde deze heeft voor uw SEO. Als u alleen oudere links heeft, kan dit na verloop van tijd de positie van uw website beïnvloeden.

Volgen of niet volgen

No-follow-links zijn ontworpen om te voorkomen dat bots ze crawlen. Als gevolg hiervan geven zoekmachines ze weinig waarde voor SEO. Dit geldt voor zowel inkomende als uitgaande links. Dit kan handig zijn als uw website veel advertenties of links naar sites van lage kwaliteit heeft. Als u deze niet volgt, zorgt u ervoor dat degenen die crawlers kunnen volgen, degenen zijn die uw website in het algemeen ten goede zullen komen.

Anker tekst

Eindelijk een kort woord over ankertekst. Ankertekst is de tekst die u omzet in een hyperlink op uw website. In het verleden was het altijd de gewoonte om belangrijke trefwoorden in uw ankertekst op te nemen. Echter, net zoals het vullen van zoekwoorden de positie van uw webpagina’s negatief kan beïnvloeden, kan het vullen van ankertekst met zoekwoorden hetzelfde doen. Tegenwoordig is het het beste om ankertekst te gebruiken die relevant is voor de link en die betekenis en waarde heeft voor uw bezoekers. Als dit hetzelfde is als een trefwoord, is dat oké. Het is echter beter om ankertekst te gebruiken die een duidelijke indicatie geeft van waar de link voor is, zelfs als deze geen trefwoord bevat. Probeer indien mogelijk niet steeds dezelfde ankertekst te gebruiken.

Conclusie

Inkomende en uitgaande links hebben nog steeds waarde voor SEO en kunnen helpen de autoriteit van uw site te verbeteren en de positie te verbeteren. De beste strategieën blijven echter veranderen en dit kan betekenen dat u uw linkstrategie moet aanpassen. 

Xitens – webhosting voor een betaalbare prijs!

Advertentie

Wat is een blog en webhosting?

Er is een harde schijf op uw computer die nodig is om programma’s en documenten op te slaan, zodat u er toegang toe hebt wanneer u ze nodig heeft.

Bij hosting huurt u in feite “uw harde schijf op internet”. Hier vind je je blogsoftware, maar ook je posts en pagina’s, je foto’s, eventuele plug-ins, back-upbestanden, bezoekersreacties enzovoort.

Wat is een blog en webhosting

U betaalt een huur aan het hostingbedrijf om alles op de server te kunnen opslaan, zodat websurfers effectief door uw blog kunnen bladeren. Als je een gratis blog hebt, krijg je ook gratis hosting van je blogprovider. Als u echter een blog op uw eigen domein heeft, moet u ook zoeken naar webhosting om te kunnen bloggen.

Je eigen domeinnaam?

Je domeinnaam is niets meer als een webadres, een URL die u kunt gebruiken zolang u ervoor betaalt. In principe zijn de hosting en de domeinnaam gescheiden van elkaar en daarom is het heel goed mogelijk om een ​​domeinnaam te kopen bij bedrijf x wanneer u samenwerkt met bedrijf y voor hosting. Maar aangezien je bij de start van het project nog beide nodig hebt, worden hosting en domeinnaam vaak samen gekocht bij één en hetzelfde hostingbedrijf. Dit bespaart de volgende stap. De overgrote meerderheid van de hostingbedrijven houdt zich ook bezig met de registratie van domeinnamen.

Wat kost het maken van een blog?

Een gratis blog opzetten is een optie, maar vaak geen goede optie. De opties die je hebt met een gratis blogplatform zijn meestal erg beperkt, dus je kunt niet het maximale uit je blog halen. Bovendien zijn de kosten voor het maken van een professionele blog helemaal niet zo hoog. Het hoeft niet meer te kosten dan een paar euro per maand. Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je wilt door bijvoorbeeld betaalde websitesjablonen te kopen, maar dat is niet nodig voor een professionele blog.

Hoe kan ik een blog maken?

Met dit gedetailleerde plan kun je in vier stappen een blog maken:

  1. Kies een hostingpakket

    Een professionele blog heeft geen duur of uitgebreid hostingpakket nodig.

  2. Registreer een domeinnaam

    Door een blog te runnen op je eigen domein straal je professionaliteit uit. Vaak is de beste oplossing om uw blognaam als uw domeinnaam te gebruiken. Na het plaatsen van uw bestelling kunt u inloggen op het dashboard van XITENS.

  3. Installeer WordPress

    Ga naar WordPress vanaf het dashboard van XITENS om WordPress te installeren. Bepaal hier of u uw blog op het volledige domein (domeinnaam.nl) of een subdomein (blog.domeinnaam.nl) wilt hebben. Als de blog het belangrijkste onderdeel van uw website is, raden we altijd aan om de eerste keuze te kiezen. Klik vervolgens op installeren en maak uw WordPress-inloggegevens aan.

  4. Selecteer je eigen thema

    Om de installatie te voltooien, voert u de titel en slogan van uw website in en selecteert u een thema. Een slogan is een soort onderwerp of thema op je blog. U definieert uw blogontwerp door een thema te installeren. U kunt het thema later altijd aanpassen en toegang krijgen tot oneindig andere gratis thema’s via het WordPress-dashboard.

Xitens hostingbedrijf

Xitens biedt de beste hosting voor je website of webshop! Voor zowel particulieren als zakelijke klanten bieden wij in Nederland gehoste SSD-hostingpakketten aan. Bij ons draait het allemaal om kwaliteit en snelheid, je website of webshop supersnel maken, wat resulteert in een goede vindbaarheid en een goede gebruikerservaring, wat op zijn beurt weer meer potentiële klanten trekt en dus meer omzet kan genereren.

Al XITENS hosting servers staan ​​in onze Nederlandse datacenters op onze eigen private racks. Daarnaast maakt elke server gebruik van SSD’s (Solid State Drives) voor opslag zodat je website, webwinkel en bestanden snel geladen worden.

Met het XITENS kant-en-klare hostingpakket creëer je binnen enkele minuten je eigen website, webshop en ben je in een mum van tijd online! Kom je er niet uit? Dan staat ons professionele serviceteam klaar voor persoonlijk contact.